Spijlbussen.nl

Isolatie

Offline Buzzz

 • Newbie
 • *
  • Berichten: 9
  • Bekijk profiel
Hoi,

Ik ga komende week beginnen met het isoleren van de bus.
Voor het 'ontdreunen'  heb ik platen van Noico https://www.amazon.nl/gp/product/B01BKKZ1AM?linkId=97f823ecdbb3932aac3b01cb657c6944 gekocht. Daarna wilde ik armaflex van 19mm gebruiken om alle panelen, deuren, de vloer en het dak te isoleren.
Ik vraag me alleen af of ik de metalen spijlen in de zijwanden ook moet bedekken. Dan heb ik daar denk ik dunnere armaflex voor nodig want 19mm zit wel in de weg als je er een houten plaat voor wil zetten.
Ik schat dat ik zo'n 10m2 armaflex nodig heb. Wat is jullie ervaring?Is dat te veel, te weinig?

Dan de vloer. Die wil ik ook isoleren. Daarvoor dacht ik met latjes in de ribbels van de bodem de armaflex in te sluiten en dan een plaat er over heen. Maar ik wil er straks ook een 'rock&roll' bed in zetten. Moet de isolatie dan om het bed heen gelegd worden zodat het bed op de metalen ondervloer staat? Of kan het bed gewoon op de geisoleerde vloer? Wordt dat niet te hoog?

Sorry voor de hoeveelheid vragen maar dit zijn van die klussen die je in 1 keer goed wil doen. Als die armaflex vast zit kun je hem weggooien want die krijg je er niet heel meer af.

Groeten,

Edwin.


Offline Rob

 • Newbie
 • *
  • Berichten: 11
  • Bekijk profiel
Hallo Edwin, ik denk dat je met 10m2 armaflex goed zit, en het is zo bijgehaald. Ik heb het destijds aangeschaft, ook in die hoeveelheid, maar omdat bijv de hemelbekleding anders is opgelost heb ik nog over. Je hebt klevende en die je met contacttix vast mag zetten. De contactix verwerken heb ik als positief ervaren, dat ging tegen verwachting is enorm goed. Maar VAST is absoluut VAST! De spanten heb gelaten voor wat het is als het gaat om ontdreunen.

De reden is waarom de hemel niet met contacttix en armaflex is gedaan, is de warmte. De bekleder was bang dat de stoffen hemel los zou komen en dat is met zijn manier van bekleden beter te herstellen voor hem dan met armaflex.

Wat betreft de vloer, dat zal meten worden, daar heb ik geen ervaring mee. Zelf zou ik zeggen dat je de (bed)bank juist op de vloer gemonteerd wilt hebben (RDW/APK eis?), mocht je plots remmen, je geen (bed)bank in je nek hebt.

Wellicht een optie om de vloer af te kijken bij anderen komend meetingseizoen dat ook weer voor de deur staat?

Cheers
always BUSy