Spijlbussen.nl

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Buzzz

Pagina's: 1
1
Spijlbus projekten / Re: Mijn T1 project
« Gepost op: mei 08, 2022, 19:28:56 pm »
Zijn er T1's geweest met spoeiers dan?
Jazeker!
Mijn '67-er heeft gewoon ruitensproeiers en een handpompjevoor de vloeistof. ;-)

2
Spijlbus projekten / Re: Opbouw 1967-er
« Gepost op: april 24, 2022, 14:58:39 pm »
Ik heb nog niet getest of het wat stiller is geworden.
Het paasweekend heb ikgebruikt voor een potje Armaflex worstelen. Op de voordeuren en neus na is alles nu gedaanenklaar voor de houten afwerking.

Maar, eerst nog het nieuwe rock&roll bed er in passen vandaag.

3
Spijlbus projekten / Opbouw 1967-er
« Gepost op: maart 20, 2022, 12:37:25 pm »
Hoi,

Bij het voorstellen had ik al aangegeven dat ik dit jaar de bus weer op de weg wil hebben. Technisch, zowel binnen als buiten is de bus in orde maar het interieur is er uit.
Er zat een origineel SO42 interrieur in, compleet met koel/ijskast en hangmat. :) Maar dat interieur was eigenlijk de reden dat de bus al jaren stil stond. Het bed was te klein en de indeling was voor ons erg onhandig. Een hoop kastjes en dingetjes die wij toch nooit gebruikten en daardoor ons in de weg zaten.
Daarom is het interieur er nu uit en staat het voorloping op de zolder. We hebben een rock&roll bed over de volle breedte en extra lang gekocht en dat wordt de basis voor de wederopbouw.

Eerste stap, de herrie aanpakken. Zeker nu de bus leeg is is het een hele grote klankkast en dat wordt marginaal beter als ik er zo een nieuw interieur in prop.
Daarom wordt de bus geisoleerd. Stap 1 is anti dreun. Een dagje knippen en plakken heeft bijgevoegd resutaat.
Alle zijpanelen, inclusief de deuren zijn gedaan. Van wat ik over had heb ik een deel van de achterkant gedaan. Ik twijfel nog of ik bovenop de motor ook nog iets moet doen.

Volgende stap is thermische isolatie. Ik denk daarvoor aan Armaflex van 19mm. Iemand ervaring mee?

Wordt vervolgt....

4
Importeren, invoeren en taxeren / Re: Oldtimer verzekering
« Gepost op: maart 10, 2022, 16:16:41 pm »
Kijk eens bij de oldtimer verzekeringen van de KNAC.
Repatriering en eigenaar blijven van het wrak als hij total-loss wordt verklaard was voor mij belangrijk.

5
Spijlbus projekten / Isolatie
« Gepost op: maart 10, 2022, 16:15:03 pm »
Hoi,

Ik ga komende week beginnen met het isoleren van de bus.
Voor het 'ontdreunen'  heb ik platen van Noico https://www.amazon.nl/gp/product/B01BKKZ1AM?linkId=97f823ecdbb3932aac3b01cb657c6944 gekocht. Daarna wilde ik armaflex van 19mm gebruiken om alle panelen, deuren, de vloer en het dak te isoleren.
Ik vraag me alleen af of ik de metalen spijlen in de zijwanden ook moet bedekken. Dan heb ik daar denk ik dunnere armaflex voor nodig want 19mm zit wel in de weg als je er een houten plaat voor wil zetten.
Ik schat dat ik zo'n 10m2 armaflex nodig heb. Wat is jullie ervaring?Is dat te veel, te weinig?

Dan de vloer. Die wil ik ook isoleren. Daarvoor dacht ik met latjes in de ribbels van de bodem de armaflex in te sluiten en dan een plaat er over heen. Maar ik wil er straks ook een 'rock&roll' bed in zetten. Moet de isolatie dan om het bed heen gelegd worden zodat het bed op de metalen ondervloer staat? Of kan het bed gewoon op de geisoleerde vloer? Wordt dat niet te hoog?

Sorry voor de hoeveelheid vragen maar dit zijn van die klussen die je in 1 keer goed wil doen. Als die armaflex vast zit kun je hem weggooien want die krijg je er niet heel meer af.

Groeten,

Edwin.

6
Even voorstellen / Voorstelle Buzzz
« Gepost op: maart 10, 2022, 16:04:15 pm »
Hoi,

Ik wil me ook weer even (opnieuw) voorstellen. Ik ben Edwin, 56 jaar uit het zuiden van het land. Sinds een jaar of 20 eigenaar van een SO42 uit 1967. De laatste jaren heb ik door allerlei omstandigheden niets met de bus gedaan maar dit jaar gaat hij weer de weg op heb ik mezelf beloofd.
Ik was ook lid van het oude forum en zal hier proberen zo af en toe wat zinvolle informatie teposten.

Vorig jaar heb ik het interieur uit de bus gehaald en in de opslag gezet omdat ik her en der wat laswerk had. Inmiddels is 1/3 van de kabinevloer en de vloer aan de bijrijderskant vervangen en heb ik nog een ander gat in de zijkant gerepareerd. De vorige eigenaar had dat met staalwol en epoy gedaan en vooral dat staalwol gaat niet goed samen met een haakse slijper kwam ik (op tijd) achter.

De volgende klus is geluid en warmte isolatie en dan een ander interieur er in zodat de bus weer bruikbaar is voor weekendjes en dergelijke.

Ik heb begrepen dat er ook op facebook een plek is waar wat zaken besproken en verhandeld worden. Klopt dat? 

Groeten, en wie weet tot snel op een bijeenkomst ergens in het land.

Edwin.
 

7
Mededelingen / Re: Welkom allen
« Gepost op: november 09, 2021, 19:34:41 pm »
Fijn dat het forum een update heeft gehad. Jammer van de oude content, maarwe beginnen gewoon weer opnieuw. ;D

Goed bezig mannen!

Pagina's: 1