Spijlbussen.nl

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Rob

Pagina's: 1
1
Spijlbus projekten / Re: Mijn 15 raams uit Braziliƫ
« Gepost op: september 18, 2022, 19:46:36 pm »
mag ik vragen waar jij die handgreep gescoord hebt?

2
Spijlbus te huur of verhuren / Re: Op zoek naar een spijlbus
« Gepost op: mei 19, 2022, 22:19:43 pm »
Hallo Janko, ik zou eens informeren op de volgende sites:

https://www.vwspijlbushuren.nl/
https://www.devolkswagenbus.nl/
https://trouwenineentrouwauto.nl/

Je hebt zelf ook al een poging gewaagd via google? Bovenstaande kwam ik op de 1e pagina tegen met de zoektermen "spijlbus huren".

Succes.

3
Spijlbus projekten / Re: van ijs verkoop aanhanger tot so-42 camper!
« Gepost op: maart 22, 2022, 13:47:22 pm »
wauw wat een verandering, ik heb op het oude forum destijds wel je topic gevolgt maar ben dat uit het oog verloren. Niet zo maar een project. Ga zo door, zodra je m bij de spuiter ophaald is er weer een mijlpaal gezet en kan het opbouwen beginngen.  :)

4
Spijlbus projekten / Re: '66-er Samba
« Gepost op: maart 22, 2022, 13:38:40 pm »
ai holle ruimtes, daar kan je je geld op inzetten dat je er wat vind aan roest. Maar wel rigoreus bezig thumbs up.

5
Spijlbus projekten / Re: Isolatie
« Gepost op: maart 22, 2022, 13:07:32 pm »
Hallo Edwin, ik denk dat je met 10m2 armaflex goed zit, en het is zo bijgehaald. Ik heb het destijds aangeschaft, ook in die hoeveelheid, maar omdat bijv de hemelbekleding anders is opgelost heb ik nog over. Je hebt klevende en die je met contacttix vast mag zetten. De contactix verwerken heb ik als positief ervaren, dat ging tegen verwachting is enorm goed. Maar VAST is absoluut VAST! De spanten heb gelaten voor wat het is als het gaat om ontdreunen.

De reden is waarom de hemel niet met contacttix en armaflex is gedaan, is de warmte. De bekleder was bang dat de stoffen hemel los zou komen en dat is met zijn manier van bekleden beter te herstellen voor hem dan met armaflex.

Wat betreft de vloer, dat zal meten worden, daar heb ik geen ervaring mee. Zelf zou ik zeggen dat je de (bed)bank juist op de vloer gemonteerd wilt hebben (RDW/APK eis?), mocht je plots remmen, je geen (bed)bank in je nek hebt.

Wellicht een optie om de vloer af te kijken bij anderen komend meetingseizoen dat ook weer voor de deur staat?

Cheers

6
Importeren, invoeren en taxeren / Re: Oldtimer verzekering
« Gepost op: maart 22, 2022, 12:56:47 pm »
Bedankt voor jullie suggesties, ik heb ze beide bekeken en in overweging genomen, voor komend jaar voor de verzekering van KNAC gekozen icm de classic car module, dan ben je vrij compleet naar mijn idee. Mede om wat ook aangehaald werdt  door Buzzz voor repatiering, en het gevoel wat ik er bij had, ik heb ze dan ook nagenoeg allemaal telefonisch benaderd en uitgevraagd.

7
Importeren, invoeren en taxeren / Oldtimer verzekering
« Gepost op: maart 03, 2022, 11:45:12 am »
Waar letten jullie op bij de verschillende keuzen van WA, WA+ Casco/Allrisk etc bij zaken zoals schade, diefstal, brand, repatiering constructies.

Ik ben orrienterende naar een geschikte verzekering nadat ik een taxatie heb laten doen, ik denk dat er meer mensen zijn die deze vraag zullen hebben (of hebben gehad). Deel hier je tips, truck, aanbeveilingen, voor- en nadelen. Hiermee kan ieder voorzich een afweging maken om een geschikte verzekering te kiezen.

8
Spijlbus projekten / Re: Duits legerbusje '65 uit Joegoslaviƫ
« Gepost op: maart 03, 2022, 10:24:13 am »
Gelukkig had ik mn bus in een spit hangen. Evengoed, vervelend klusje waarvan je achteraf blij bent dat het er op zit.

9
Even voorstellen / Re: opnieuw voorstellen
« Gepost op: maart 03, 2022, 10:20:10 am »
Welkom, leuke collectie inderdaad  :)

10
Even voorstellen / Rob stelt zich voor
« Gepost op: januari 25, 2022, 16:08:48 pm »
Ik ben Rob en woon onder de rivieren en heb al enige tijd een 63'er T1 (8 jaar op moment van schrijven).

Het is een project bus wat ik gekocht had met de wetenschap dat deze opgeknapt zou worden zodat deze er fatsoenlijk uit zou zien en rijdbaar was ... oooh boy, wist ik maar beter! Mijn topic op het oude forum was vooral een chronologische volgorde van het werk wat er gedaan werd. Niet zo uitgebreid als sommige dat beschreven maar goed te volgen.

De bus is volledig uit elkaar gehaald, gestraald, gespoten en opgebouwd. Het verloop heeft 8 jaar geduurt tot nu maar effectief ben ik er minder mee bezig geweest dan gewild. Het leven overkwam me, huisje (renovatie), boompje beestje (gezin werdt ook werkelijkheid). Combineer dat maar eens met een dergelijke hobby. Buiten dat moest er ook geleefd worden, dus was de bus ook garagevulling.

Wel had ik in de eerste 2 jaar al heel veel uitgezocht en opgeslagen als informatie in mn hoofd en ook digitaal. Ook betreft onderdelen had ik al een hoop bij elkaar gesprokeld. Dus het was allemaal goed uit te leggen aan degene die aan mijn bus hebben gewerkt, want zoals ook Wouter schrijft, ik ben geen plaatwerker en geen monteur. Het allerbelangrijkste is dat ik er een hoop lol aan beleef, en geniet van wat er allemaal bij komt kijken. En dat doe ik!

Waar het ooit mee begon (8 jaar terug)


Wat de status van dit moment is:
Net van de paintjob terug


Hemel geplaatst

11
Even voorstellen / Re: Voorstellen Volkswouter
« Gepost op: januari 25, 2022, 13:00:18 pm »
De foto met kenteken in 2014 is op de barndoor gathering weet ik nog. Je had toen een uitdaging om daar te komen en was nog aan het sleutelen op het terrein toen ik daar aankwam. De bus was op het nippertje rijdbaar en/of bij de RDW geweest voor kenteken? Herkenbaar om te lezen dat de plannen in het begin anders zijn dan waar we nu +-8 jaar later zijn..

Pagina's: 1