Spijlbussen.nl

Spijlbus techniek => Elektrisch => Topic gestart door: Kooymak op Oktober 16, 2018, 23:03:28



Titel: Koplamp?
Bericht door: Kooymak op Oktober 16, 2018, 23:03:28
Ik heb ineens bij mijn 64 kombi (ex usa, 12V) het fenomeen dat een van de koplampen alleen stads en groot licht heeft maar geen regulier licht.
Lampje (H4) uiteraard vervangen, helaas geen verschil. Zekeringen zijn OK. Lampaansluiting lijkt ook goed.

Even geen idee waar ik de oorzaak moet gaan zoeken. Iemand een idee?


Titel: Re:Koplamp?
Bericht door: EeVeeWee op Oktober 17, 2018, 08:56:14
Moeilijk te beoordelen op afstand, maar ik zou eerst eens meten of de betreffende draad bij de lamp wel spanning heeft met ingeschakeld licht.
Zo ja, dan maakt het lampje misschien geen goed contact, of het spiraaltje van het lampje is defect.
Zo niet dan zou ik tot aan de lichtschakelaar terug gaan meten waar wel spanning is, het kan ook een draadbreuk zijn.


Titel: Re:Koplamp?
Bericht door: Area51 op Oktober 17, 2018, 09:19:37
Vorig jaar ook last van gehad, bij mij bleken het slechte aansluitingen te zijn bij het grootlichtrelais


Titel: Re:Koplamp?
Bericht door: Kooymak op Oktober 17, 2018, 23:37:16
Vorig jaar ook last van gehad, bij mij bleken het slechte aansluitingen te zijn bij het grootlichtrelais

Ik dacht inderdaad ook aan het relais maar de andere lamp werkt prima. Toch nog een keer de aansluitingen bij de lamp nakijken en eens meten. Weekend klusje zal het worden.


SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal